樓主: johny662004
打印 上一主題 下一主題
收起左側

點樣可以屈死哥德

你要知道敵人可以出咩兵先
哥德 話就話冇最後一防
但係便宜同埋生產速度係吓死人
基本上同技術既玩家 哥上左帝 你都輸左7成
除非軍事上可以羸到哥(冇咩可能)
(ps.阿之可以,拜爆聖騎可以[貴],條武可以)
否則只可以在帝前擊潰對手

回復 支持 反對

10架老炮+小小兵企前面夠
一係用土玩火槍=.=
回復 支持 反對

西班牙其實好易 sm 哥德, 如果你咁都輸, 基本上個原因係佢勁個你, 你用咩都冇咩用, 因為 gun 係步兵既克星, 你用熗/精征服者 (要識控兵) + 塔 + 炮都可以好易打死佢 再+d肉馬亂佢個 base, 以上係 RM 打法
回復 支持 反對

其實土火在前火炮在後都好夠打~
回復 支持 反對

用阿茲啦 d豹勇士打到快到咩咁 佢勁出你勁食
不過哥德上到帝而你之前又冇搞過佢
咁你咩都唔駛玩lu
回復 支持 反對

原帖由 kkyjjy 於 16-1-2008 18:19 發表
當然喇,首先要假設你同你個fd o既實力係一樣先,其實如果你對每個種族有認識,你會知道
哥德,阿茲同馬雅係3角關係,大致上哥德克死馬雅,馬雅克死阿茲,阿茲克死哥德,
如果你用阿茲黎打哥德,以純步兵黎講
哥德出o既所有步兵都比阿茲o既豹勇克死,當然阿茲仲有劍勇(21攻)克哥德o既步兵

我不覺得 阿茲文明上 比不上 馬雅= ="..

如果你只說是城堡兵 我可以理解 ..
但文明上,,大家是無分高底吧..
加上..即使他用了阿茲..也不代表能win~..因為 只有城堡兵 才克步兵..如果..哥德而海來說的話..= ="..
城堡 又一定不會比 軍營多的定理..
不過..阿茲 算是一個不錯的 提議
回復 支持 反對

其實你比哥德帝到你已經輸左一半啦
你要比佢起多幾倍軍營起步兵黎打佢, 最好起埋重投幫手, 盡快解決佢D軍營
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

回復 樓主 的帖子

拜占庭屈硬 用聖騎兵 後邊加d火槍兵 再加巨投攻他!
回復 支持 反對

佢生兵都快過你..........
回復 支持 反對