樓主: johny662004
打印 上一主題 下一主題
收起左側

點樣可以屈死哥德

其實用賽
出弩炮海+D吉吉肉馬+幾架重投巨投
佢出乜都輸比你
回復 支持 反對

用法人飛斧OR條武OR阿茲既豹勇OR玩重投.....
回復 支持 反對

原帖由 食蕉連皮 於 31-1-2008 17:27 發表

我不覺得 阿茲文明上 比不上 馬雅= ="..

如果你只說是城堡兵 我可以理解 ..
但文明上,,大家是無分高底吧..
加上..即使他用了阿茲..也不代表能win~..因為 只有城堡兵 才克步兵..如果..哥德而海來說的話..= = ...

=.="我唔係話阿茲比唔上馬雅,而係阿茲會比馬雅克死,文明比唔上同比馬雅克死係兩樣野,

文明比唔上意思姐係阿茲廢,但係比馬雅克死唔代表阿茲廢=.=如果阿茲帝左對其他國絕對係幾勁,

但係阿茲真係大部分兵都比馬雅毛毛弓克死,軍營同埋城堡兵完全被克死,戰矛因無左最後一級(守/攻<---唔記得),

都唔夠馬雅毛毛弓打,重投,馬雅有鷹勇,咁樣計法,阿茲係比馬雅克死,係實戰黎講,如果相方實力差唔多,

多數都係馬雅嬴

你用阿茲打人地哥德你應該唔會淨係出城堡兵丫=.=?梗係軍營加城堡兵咁出喇=.=無人打綠亞會淨係出城堡兵=.="

回復 支持 反對

用精銳拜占庭聖騎兵,再升后勤,大多數都可以打win,不過要++ 弓兵   弩炮

回復 支持 反對

其實用阿玆三勇加巨投,已經夠!就算佢用其他兵,你都可以擋!用馬的話,鷹勇加劍勇打馬,其實榮冠戰爭係包+6對付騎兵的額外攻擊力(步兵) ,只是大家忽略左!鷹勇打馬加4點,加上本身有17攻的鷹勇,已經有唔錯o既表現!鷹勇也可掃攻城武器 and 弓兵(跑得快)!

不過用弩炮海,除左重投外,都好難破!因為步兵血少=.=
回復 支持 反對