樓主: kwangary2009
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有關蒙古城快......

原帖由 singstarwing 於 19-8-2008 21:59 發表

精蒙咁勁,後帝可以1打2
何況蒙古後帝都唔太需要肉
金石科投又齊,係木唔齊但可以用多d村伐木補救

o......

咁我又想問-.-  只係靠精蒙都唔係辦法
應該用乜野配精蒙??
回復 支持 反對

原帖由 kwangary2009 於 19-8-2008 22:03 發表

o......

應該用乜野配精蒙??

配匈牙利輕騎唔錯,蒙古ge匈牙利輕騎有成一百多血,肉盾一流。[[bao_33]]
回復 支持 反對

原帖由 homym 於 19-8-2008 22:57 發表

配匈牙利輕騎唔錯,蒙古ge匈牙利輕騎有成一百多血,肉盾一流。[]

匈牙利輕騎......通常我用黎一隻隻衝入人地到亂人[[onion_26]]
但係我覺得成隊匈牙利輕騎好似殺傷力唔夠......
回復 支持 反對

回復 23# 的帖子

我用匈輕通常得幾個用途...

第一,入城亂人村,即係搞下佢d經...

第二,攻城再配弓/弓騎果時護巨投...

暫時都係諗到呢兩個用途...
回復 支持 反對

原帖由 kwangary2009 於 19-8-2008 22:03 發表

o......

應該用乜野配精蒙??

只係靠精蒙已經係無敵
想攻城快就配重衝,想打城堡果d就配巨投
想兵打兵就是但加一樣近戰兵,or你一隊精蒙已經打贏任何一隊兵,配兵只係幫助你死傷減半
精蒙係後帝無敵的,你挨唔挨到去精蒙+4研哂所有科技就係你贏既關鍵
回復 支持 反對

原帖由 kwangary2009 於 19-8-2008 23:24 發表

匈牙利輕騎......通常我用黎一隻隻衝入人地到亂人[[onion_26]]
但係我覺得成隊匈牙利輕騎好似殺傷力唔夠......

匈牙利輕騎配埋兵工廠有成9+4攻架 再加上成本底 80肉就有100多血(只限蒙古)同11攻ge兵 又要走得快 邊度搵呀
仲有呀 一隻隻衝入人地到 人地未必入人架 哩招對新手就得 有d經驗ge人都唔會比你咁易嚇到
匈牙利輕騎爆直攻入去 真係無咩人夠膽唔入人架 加上升晒兵工廠ge科 一隻匈牙利輕騎都幾硬下架
你一開始先成支匈牙利輕騎爆直攻入去 再每幾秒咁少量少量咁 補d 匈牙利輕騎衝上戰場 包人地打極都打唔完 點解??因為匈輕生得快 走得快 對於兵數ge 補級好有用

回復 支持 反對