查看: 6754|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 一堆問題(新手)

本人玩刀皇...而加16lv

有冇人知刀皇點+點     技能點升最好
我聽人講咁樣+ 唔知好唔好

建議配點方法
1.全力
(因為刀皇比較多主修外功技能,敏捷就派不上用場)
(體力方面比較輸蝕,但因為刀皇大部份內功心法都是加強攻擊/暴擊,以最短時間殺死對手)

學習技能次序
用心斬>一心殺敵>拒諸門外>噬魂剎  (咁樣升好唔好?)

建議
刀皇絕對主張攻擊力,提升外功技能以及所有增加攻擊力的心法/內功,以免未殺先死的後果。

中華英雄用咩點卡..幾錢  係咪1點=1大洋?

有冇幫會收我呀 會努力升lv
唔該^^
回復

1.配點
力量為主敏捷為副
30級之前建議 全力    30級之後可以選擇重置點數/3力1敏

2.技能
建議你將一開始3招技升滿(即是50/50)
因為3招係連技  升滿左你打怪/做任升LV都方便

絕招必定要學
因為威力強大  不過要注意施放需要怒氣

3.點數卡
好似點數比率係  1:1
即是   1點點數:1點大洋

以上如有錯漏 請大大力插- -  馬上修改- -

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
我要咀咀 + 10 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

1.配點
力量為主敏捷為副
30級之前建議 全力    30級之後可以選擇重置點數/3力1敏

2.技能

絕招必定要學
因為威力強大  不過要注 ...
9364128 發表於 12-8-2009 04:53

答對
回復 支持 反對

1.配點
力量為主敏捷為副

2.技能

絕招必定要學
因為威力強大  不過要注 ...
9364128 發表於 12-8-2009 04:53

重置點數=即係點? 買書洗點.全部學過?

點卡係用邊種?

習武天書有咩用? 提升自己 武點?

多謝你解答^^
回復 支持 反對

點數卡係my card點.
習武天書用來學技架囉- -...(150%加成啊..你睇唔睇到-.-?
回復 支持 反對

我都係刀皇, 習武天書用係邊招大技會最好呢?
回復 支持 反對

學絕招囉
招技又型 又勁!
回復 支持 反對

重置點數=即係點? 買書洗點.全部學過?

點卡係用邊種?

習武天書有咩用? 提升自己 武點?

多謝你解答^^
小Fing 發表於 12-8-2009 05:31

答番你先

1.重置點數  
30級以前(包括30級)可以無限次重置
重置方法  係人物裝備介面  右下角有個 「十」符號
禁一禁 確定就可以了
30級之後必須要用商城工具 不過暫時未知係咩工具

2.點數卡
中華英雄採用MyCard點數卡
以下有六種點數卡在各大便利店出售
Mycard  50點   $12
Mycard 150點   $39
Mycard 350點   $88
Mycard 400點   $98
Mycard 450點   $113
Mycard 1000點   $250

3.習武天書
你既武點一定會有存滿既時候
咁當你武點存滿既時候 習武天書就發揮用處了
當你身上武點存滿, 而身上有習武天,書 習武天書就會自動把指定武點存入並且入滿

目前遊戲內有3種習武天書
1級習武天書   5000武點
2級習武天書   10000武點
3級習武天書   20000武點

***需要注意的是  使用習武天書有150%加成 對於學武有極大幫助***

習武天書可以透過商城以大洋賺買/銀幣換購
回復 支持 反對

8# 9364128
你解答得好清楚!

咁我想30lv後重置點數 點樣+返好
回復 支持 反對

8# 9364128  
你解答得好清楚!

咁我想30lv後重置點數 點樣+返好
小Fing 發表於 12-8-2009 22:46

其實重唔重置就睇你個人啦

我就30級前全力 30級後冇重置點數 直接3力1敏