查看: 4654|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[教學] ~Motorola 傳輸方法~

關閉 [複製鏈接]
呢個軟件叫 P2K Manager
下載網址 : http://garysum.uhome.net/p2kman.zip

條 usb 線係 5-Pin to USB 頭 ,即係C350/C359用個隻
可以係電腦 shop 買

首先要安裝 driver
USB Driver 可以係
http://www.motorola.com.hk/chi/m ... 0/driver/index.htm#
下載,再安裝
(手機接 USB 個時,佢會 show C450,因為 C375=外國 C450)

大家應該識英文架啦,唔講大約點用啦,都係 click 下 button 咁
講下d要注意既地方:

Upload MIDI(音樂,我suggest 96*65,佢個mon都咁大) : 上傳路徑打 /a/mobile/audio/
Upload IMAGE(圖片,包括 *.jpg *.gif ) : 上傳路徑打 /a/mobile/picture/
唔打既話,就算 upload 到,都搵唔到
亦唔駛打 file name
打個例子, 你想 upload ge file 叫 happy.mid , 如果你打 /a/mobile/audio/happy.mid , 咁首 midi 會 upload 左去 /a/mobile/audio/happy.mid/happy.mid , 所以千其唔好咁做

click 左個 file 後等一陣,之後去番多媒體中心就有架啦...
del 都係等一陣,唔好以為 hang 機

:wink:
** 注意事項 **
1.upload  midi 前的時候(sorry,之前打錯) ,要先刪除 /a/mobile/audio/MyToneDB.db ,之後再 upload , 如果唔係首 midi 將會改唔到名,del 唔到!而mytonedb.db只係temp file,del左佢都會再出現番,之後關機再開機
2.有時upload/download file 時佢話會話 UNSUPPORT,唔緊要,再試多次

此方法一定有d風險,千其唔好 del 任何你不知道的檔案
後果自負,本人恕不負責

其他軟件:
Midway 2.8 (用法睇其他 post)
http://www.motclub.com/down/apps/MIDway_2.8.zip
Please use right click > save as

評分

參與人數 1樂點 0 收起 理由
kenny1994 0 為免會員再呃帖

查看全部評分

回復

咩黎嫁........
睇下先
回復 支持 反對

什麼來的?

好似幾好咁
回復 支持 反對

什麼來的?