樂古Nakuz

標題: [教學]對戰系統、連線、防火牆及寬頻分享器設定27/2/13更新 [打印本頁]

作者: miracle_chan    時間: 25-3-2007 19:49
標題: [教學]對戰系統、連線、防火牆及寬頻分享器設定27/2/13更新

[教學]對戰系統、遊戲連線、防火牆及寬頻分享器設定

≡≡≡樂古專屬對戰系統≡≡≡

≡≡≡AOC/AOFE連線基本教學≡≡≡

開啟AOC/AOFE,選擇「多人連線遊戲」
然後在上方選擇「DirectPlay網際網絡TCP/IP連線」,後按「顯示遊戲」
彈出新視窗後,在該視窗 輸入「IP」,後按「確定」
跟住會出現「XX的遊戲」,後按「加入 」便可。

註 : 沒有顯示遊戲的原因通常都是『個場滿左』、『打錯IP』、『開了防火牆』或『使用了router(寬頻分享器)』。

≡≡≡如何關閉防火牆≡≡≡

以下只適用於使用 Windows 防火牆而需要關閉的教學

Windows XP 關閉防火牆程序:
去「開始」 → 「設定」 → 「控制台」  →  選「網路連線」,
滑鼠“左鍵”按一下「區域連線」,再用滑鼠“右鍵”按一下,選「內容」,
跟住會彈出一個「區域連線內容」既視窗。
在「區域連線內容」頂位有 3 個選擇「一般」、「驗証」及「進階」,
選「進階」,按「設定值」,跟住會彈出一個「Windows 防火牆」既視窗。
在「Windows 防火牆」選「關閉(不建議使用)」後按「確定」。
在「區域連線內容」既視窗也按「確定」,那已完成關閉防火牆。

Windows 7 關閉防火牆程序:
去「開始」 → 「控制台」  →  選「Windows 防火牆」,
彈出一個「Windows 防火牆」既視窗。
在「Windows 防火牆」左手邊,選「開啟或關閉Windows 防火牆」,
進入後,請選擇「關閉Windows 防火牆(不建議)」後按「確定」。
那已完成關閉防火牆。

註 1: 假如「防火牆」是用某軟件來開啟的話,抱歉幫不到你
註 2: 遊戲完畢後,還原以上程序重新啓動防火牆

≡≡≡≡寬頻分享器設定連線教學≡≡≡≡

問 : 「router」的中文解法是否叫「寬頻分享器 」?
答 : 是

問 : 假如使用了「寬頻分享器」,兩部或以上的電腦能否同時於AOC或AOFE
      進行多人連線(對外連線)?
答 : 不能,因為網絡供應商只提供一個真實的 IP 對外連線,而AOC或AOFE進行
      多人連線是需要用獨一無二的真實 IP 兩部或以上的電腦 共用同一「寬頻分享器」
      上網所見的 IP 是虛擬的,這是「寬頻分享器」所分的 IP 。

問 : 假如使用了「寬頻分享器」,兩部或以上的電腦能否同時於AOC或AOFE
      進行多人連線(內聯連線)?
答 : 可以,因為不需要經過網絡供應商,內聯連線只需要「寬頻分享器」便可了。

問 : 為甚麼用了「寬頻分享器」要設置端口通訊,AOC或AOFE才能進行連線?
答 : 因為「寬頻分享器 」本身設置了防火牆,AOC或AOFE由於在遊戲過程中,
      需要主動與某些端口通訊。
      因此必須將「寬頻分享器 」重新設置,開放這些端口,以越過「寬頻分享器」
      的防火牆。

問 : 如何不用內部設置「寬頻分享器」又可以玩到AOC或AOFE呢?
答 : 方法得一個,直接將寬頻線插入你想玩既電腦,但你另一部電腦會上不到網。

圖解:
用了「寬頻分享器」後的情況

電腦1      電腦2
             ║            ╚═══╗
             ╚═════╗        ║
                           寬頻分享器
                                    ║
     寬頻線(上網)═══════╝

直接將寬頻線插入你想玩既電腦後的情況

電腦1         電腦2
                        ║             ║
寬頻線(上網) ═══╝              ╚寬頻分享器

遊戲完畢後,還原所有程序,插番條線落「寬頻分享器」度,這是簡單的方法。

問 : 假如唔用以上方法,因為另一部電腦一定要上網,但我又要玩AOC或AOFE,
      如何處理?
答 : 有 2 個方法,首先要進入「寬頻分享器」內部設置。

問 : 如何進入「寬頻分享器」內部設置
答 : 由於每部「寬頻分享器 」內部設置不同,於Internet的址欄裏輸入
      http://192.168.0.1http://192.168.1.1http://127.0.0.1
      進入內部設置,具體操作在Internet的址欄裏輸入router的設置密碼 ,
     由於每台router的設置密碼都不一樣,不作詳盡講解。

問 : 進入後如何設置?
答 : 方法(1A):
      在“router”的“端口應用”中設置
      進端範圍 : 2300 - 2400 出端範圍: 2300 - 2400;
      進端口範圍: 47624-47624 出端口範圍:47624-42624,
      這是玩AOC或AOFE所需的設定。

又或者

方法(1B):
     在“router”的“端口應用”中設置
     進端範圍 : 1 - 9999 出端範圍: 1 - 9999
     進端口範圍: 1-99999 出端口範圍:1-99999,
     這設定會令「寬頻分享器」的防火牆間接性失效。

假如使用方法(1B)的話,因「寬頻分享器」的防火牆失效,電腦必需要有防毒軟件或另行安裝防火牆。

問 : 第 2 個方法是甚麼?
答 : 第 2 個方法是將DMZ指派到你要玩AOC或AOFE的電腦上

問 : 怎將DMZ指派指派到你要玩AOC或AOFE的電腦呢?
答 : 首先,要知道你要玩AOC或AOFE的電腦的虛擬 IP
      用你要玩AOC或AOFE的電腦上,在 Ms-Dos 視窗上打 ipconfig
     ( 註 :兩部電腦既虛擬 IP 有分別)

進入「寬頻分享器」內部設置,(由於每個「寬頻分享器」設置不同,不詳細解說)
      只需要搵一個英文 叫 DMZ
      然後係DMZ 個度 轉番你要玩AOC或AOFE的電腦 既虛擬 IP
      再Save 確定  之後關呢個程式
      那麼你就可以上網與人對戰了

例如:
      192.168.1.18   ←你要玩AOC或AOFE的電腦的虛擬 IP
      255.255.255.0
      192.168.1.1     ← 你 「寬頻分享器」 既 IP

DMZ 設定為 192.168.1.18 ←你要玩AOC或AOFE的電腦的虛擬 IP

註 : 當DMZ指向某一部電腦時,當有木馬,病毒攻你電腦時 就會攻指向DMZ個部電腦度
所以該台電腦一定要有防毒軟件或防火牆

問 : 如何可以開啟Ms-Dos 視窗?
答 : 去「開始」 → 「執行」打「cmd」後按「確定」,或
      去「開始」 → 「程式集」→「附屬應用程式」選「命令提示字元」
作者: mochung    時間: 21-6-2007 14:21
冇人知?
定係呢個post冇人理?
作者: gcentury    時間: 23-6-2007 12:46
有冇人知道Linksys router 如何 setting. Wrt300n
睇唔到人IP, 試個任何方法都唔得.
作者: 馬乂其    時間: 23-6-2007 21:14
我想問端口應用 既英文係咩..
因為我個router 係英文
作者: C.Ronaldo@MU    時間: 23-6-2007 22:57
我想問
端口應用個英文係咩
進端範圍同埋出端範圍呢
作者: 乂天乂    時間: 24-6-2007 08:54
我上唔到ip網......
作者: ☆▂鋒*仔〃    時間: 26-6-2007 14:01
基本野JA  新手入黎睇睇LA
作者: firen562    時間: 26-6-2007 20:56
標題: 我想問
我部電腦用了寬頻分享器就開唔到入唔到.點算?
作者: L.o.v.e~邦    時間: 29-6-2007 18:38
我關左防火,無用router,
但係都係入唔到人地場/自己開場
其他人入唔到黎
作者: ming10    時間: 30-6-2007 16:27
標題: 回復 #62 乂天乂 的帖子
我都係上唔到ip個網..
作者: kv8766    時間: 21-7-2007 16:47
我部機之前都連到/玩到aoc
但係e幾日連唔到(玩到單人)
唔知點做好
作者: 蕃•茄•仔    時間: 30-7-2007 23:54
其實我記得我阿哥一買番黎部router
一開始佢唔知點整係可以2部一齊玩aoc的
但玩在2~3日之後有一日晚上特之間玩唔到
可否解釋此情況?
同埋點樣可以係lan到2部電腦一齊打電腦咁
我睇唔文=_=
作者: gabriel123    時間: 31-7-2007 00:35
其實用forwarding最易整..
28800-29000 (TCP)
2300-2400 (TCP)
2300-2400 (UDP)
47624 (TCP)

加入哂d port 就可以玩到又開到server

作者: gabriel123    時間: 31-7-2007 00:37
第3項就係自己部電腦ip..你睇下你係1定2
作者: gabriel123    時間: 2-8-2007 00:10
再唔得試下甘

作者: kinghoc2004    時間: 5-8-2007 09:39
我上網同電話都係一齊用ge,用同一個伺服器,咁算唔算用左分機線?
我係連唔到的。
作者: 水魚01    時間: 5-8-2007 14:41
我入左去dmz度...但都改唔到ip...佢入面得個PPPoE/DHCP Mode 既第4個格仔先俾到你改- -即係你可以改3個no. ....有冇高手指點下..對電腦1 d認識都冇--thx
作者: 水魚01    時間: 7-8-2007 01:22
有冇人可以幫下手,好想玩aoc...
我己照方法2入左去.搵到1個dmz host既野...但都改唔到ip
唔該有冇高手教下..
作者: gabriel123    時間: 7-8-2007 03:10
原帖由 水魚01 於 6-8-2007 17:22 發表
有冇人可以幫下手,好想玩aoc...
我己照方法2入左去.搵到1個dmz host既野...但都改唔到ip
唔該有冇高手教下..

轉用port
作者: 水魚01    時間: 7-8-2007 18:00
點轉..可唔可以講詳細d,thx
作者: 水魚01    時間: 8-8-2007 19:30
各大大幫幫手丫-.-''家陣冇野玩好慘
作者: yuk_0725    時間: 14-8-2007 18:30
答 : 方法(A):
      在“router”的“端口應用”中設置 進端範圍 : 2300 - 2400 出端範圍: 2300 - 2400;
      進端口範圍: 47624-47624 出端口範圍:47624-42624,這是玩AOE或AOC所需的設定。
      又或者
     方法(B):
     在“router”的“端口應用”中設置 進端範圍 : 1 - 9999 出端範圍: 1 - 9999
     進端口範圍: 1-99999 出端口範圍:1-99999,這設定會令「寬頻分享器」的防火牆間接性失效。

我上192.168.1.0個網入到去 搵唔到端口應用..
作者: 水魚01    時間: 15-8-2007 22:39
個密碼唔見左-.-有冇得第2個方法/
作者: 路比    時間: 17-8-2007 10:22
答 : 方法(A):
      在“router”的“端口應用”中設置 進端範圍 : 2300 - 2400 出端範圍: 2300 - 2400;
      進端口範圍: 47624-47624 出端口範圍:47624-42624,這是玩AOE或AOC所需的設定。
      又或者
     方法(B):
     在“router”的“端口應用”中設置 進端範圍 : 1 - 9999 出端範圍: 1 - 9999
     進端口範圍: 1-99999 出端口範圍:1-99999,這設定會令「寬頻分享器」的防火牆間接性失效。
我唔明點改好呀!
因為係英文!
作者: 殺他死    時間: 17-8-2007 17:37
請問邊個先係DMZ...???點樣改=,=
有圖呀..幫下我呀啦..好想同D FD 玩
唔該.....
作者: 水魚01    時間: 18-8-2007 22:34
help牙-.-
終於搵到router個密碼,入到去係英文- -
端口應用同出端範圍英係即係咩- -
好想玩呀,唔該幫下手
作者: 發夢中    時間: 24-8-2007 22:19
打完IP之後 但係唔知自己管理員帳號同密碼..有冇方法可以搵返(無說明書)
作者: 無敵騎士    時間: 28-8-2007 19:07
問題- -我係router 搵吾到 DMZ呢個字眼 點算好- -
作者: chrisx    時間: 3-9-2007 10:10
我用和記寬頻,如果關左火牆會hand機,唔關火牆又連唔到線如何辨?
作者: chowho_him    時間: 3-9-2007 15:19
thxthxthxthx
作者: alastairkin    時間: 7-9-2007 21:53
幫下我  
我玩aoc入場 copy左人地個ip  見到人地個名禁入左去  旦系等左好耐都未入到去
要點先入到去??
之前一直都玩到 入到去   而家入吾到
幫幫我  吾該
作者: vincentwind    時間: 15-9-2007 18:48
net.xxxxxx 1.1 好似係 net.framework

未重裝前都玩到  (有裝net.xxxxxx 1.1 + 唔記得咩程式)
不過, 重裝後會有個新畫面叫你裝
net.xxxxxx 1.1 + 唔記得咩程式 + 咩優化XP既程式
但係隻XP碟花花地, 跳過左呢個裝程式既頁面
之後我都有裝番(咩優化XP既程式), 但係(冇裝 net.xxxxxx 1.1 + 唔記得咩程式)
隻碟俾你選既程式入面冇果兩個
我直覺應該係相信冇裝果兩個程式, 所以攪到玩唔到

而且我冇裝過防火牆
我睇番第1版既教學, 但係都冇講到我既問題
根據 "如何關閉防火牆", 我影左張相
希望大家可以幫我睇下咩問題

作者: fatfat    時間: 19-9-2007 05:09
開場狂等未有一次有人入我場,都唔知依隻game係咪真係連到線,好似自己同自己玩,連線跟本唔知係咪真- -
作者: 灰無常    時間: 22-9-2007 10:46
我用router玩既...
我開晒port呀DMZ呀咁啦...
我都係同唔到人玩aoc...
我同我fd試下入唔入到我度
佢入唔到
但係見到  灰無常的遊戲   囉....
究竟咩事...
作者: shogun    時間: 29-9-2007 03:00
我想問~
一個分享器可唔可以兩部機同時玩?
我用tp-link
同埋可唔可以set大d個mbqs?
作者: LaN仔乂    時間: 1-10-2007 22:24
標題: uM..
我關左防火牆...
成屋得一部腦, 應該唔會共享吧
仲有我係用左 果毎  連線方式
都係ADD唔到IP喎
我果個AOC 係在FOXY  DL的,
DL左二個,  1個 可以玩單人, 另一個唔得

可唔可以比條LINK我DL呀/口\
比我DL個 OKAY既,
咁就大團圓結局~
作者: 小車~    時間: 7-10-2007 19:51
我係比人分享個個喎~唔係分享比人個個喎
咁點樣整呀?係唔係一樣咁整
作者: 2533    時間: 10-10-2007 23:22
標題: 回復 #1 miracle_chan 的帖子
找嚕好久.對於AOC.AOE的連線對打設定
現在終於找到嚕..
謝謝大大的詳細說明 :lol
作者: sammy1115    時間: 13-10-2007 02:46
HI,

Does any body here using Vista and have some problme like me? If not, Still, do u have any solution suggested?

1. I am playing in a LAN game
2. I can play in a direct cable

I was playing with 4 friends and we all plugged into a router, but y the 3 guys using XP can join game but I can't?
作者: nomygf    時間: 16-11-2007 12:56
any body 唔係一隻字黎嫁咩 - anybody

problme 唔係 problem 咩?
作者: 一條蔥    時間: 13-12-2007 19:27
我玩 AOC 連唔到連...
有冇方法幫我...??
見下....

[quote]以前,玩 AOC 仲連到線...
電腦還電腦出...
電話還電話出...
                     電腦 1         電話

作者: miracle_chan    時間: 14-12-2007 21:15
標題: 回復 #97 一條蔥 的帖子
[quote]電腦 1    電腦 2(無線上網)                      電話

作者: 一條蔥    時間: 15-12-2007 00:35
標題: 回復 #98 miracle_chan 的帖子
= =....
我估唔得...= =
作者: -無名-    時間: 23-12-2007 02:35
請問一下..
我和我朋友都是用router的
大家都能找到外面的場....
但是當我一開房...
他就找不到我的房..
他開房..
我也找不到他的房...
請問怎樣才能解決?
作者: HiM…謙    時間: 2-1-2008 11:05
想問用分享器係咪一定開唔到場?除左直插之外
作者: anthony1281993    時間: 2-1-2008 13:57
明白了
作者: hellojacky1628    時間: 2-1-2008 20:16
我唔太明router果度!!
係唔係即係在DMZ果度改左我既對手既ip呀?

如我既對手ip是:218.123.456.12
即係將上面個 ip改去DMZ到?
仲有你所講既方法,係唔係即係解釋做,
用router都可以同其他唔係用router既人對戰?
(以上既說法有小小難理解,希望可以用心理解0)
請好心人幫下我!!!!thx
作者: ktwsk    時間: 2-1-2008 22:28
樓主救我ar,我用wireless就search唔到game...點算ar...
作者: 9998207    時間: 2-1-2008 22:29
仲有無其他連線網好介紹
作者: ktwsk    時間: 5-1-2008 10:13
我用wireless就search唔到game...點算ar...
p.s. 我個度4個人用緊
作者: jamesko    時間: 6-1-2008 20:57
標題: 我不知道windows的密碼和username
因為我係洗機返黎的
我完全不知道username 和password.
我知佢係用洗機諜洗
我唔知username和pasword如何設定呀..
重有網路分享器.盒到有冇密碼和usernamer.
因為人地好耐幫我設定...
我都唔知道邊果個人幫我搞呀
作者: 周天子    時間: 9-1-2008 19:19
原帖由 [S]健~ 於 31-3-2007 12:58 發表
我剩係用NOD32 但係都連唔到線同人玩

NOD32係會咩都同你封曬嫁!
YahooHK都話有毒...
作者: jackjack2    時間: 10-1-2008 22:37
感謝指教.....花了6小時才玩到= =
作者: jamesko    時間: 11-1-2008 21:49
router問題
我係用router
我我入到人地開的場..可是自己開左別人進仕不到
ip是假的
但是我照晒上面方法做的
作者: miracle_chan    時間: 12-1-2008 21:30
原帖由 jamesko 於 11-1-2008 09:49 PM 發表
router問題
我係用router
我我入到人地開的場..可是自己開左別人進仕不到
ip是假的
但是我照晒上面方法做的

要自己開場要用其他方法先開到比人入.....
點整..就唔記得左...
作者: c文    時間: 25-1-2008 18:57
我宜家用和記 ..上網要用hgc呢個野 ..
但係唔知次次玩親都會斷線 ..有冇高手可以幫下我 ..
作者: kelvin91    時間: 28-1-2008 14:37
唔該..我個「寬頻分享器」內部設置係英文黎架..我吾識睇呀...
吾該你可吾可以post埋英文ge 教學圖呀???
( 在“router”的“端口應用”中設置 進端範圍 : 2300 - 2400 出端範圍: 2300 - 2400;
      進端口範圍: 47624-47624 出端口範圍:47624-42624,這是玩AOE或AOC所需的設定。)
我就係差呢一步吾識教呀-,-!!“端口應用”同"進端範圍"英文係咩??
pls help
我係用無線router的...接收器係手指黎的!!
作者: 千層糕的召集員    時間: 30-1-2008 12:30
係唔係兩個人o既版本要一樣先可以連線
姐係兩個用o既版本都係要1.0就可以連到線
作者: yuenyuen1226    時間: 3-2-2008 02:11
標題: 用netvigator ,連唔到aoc...
本人用netvigator 上網,有寬頻電話....
係aoc到連唔到人(直頭搵都搵唔到),自己開都唔得...
試過關firewall 但係都唔得....有無人可以幫下手,唔該
作者: 龍    時間: 3-2-2008 15:16
有無用路由器..有無試過拔掉電話再試
作者: jing1994    時間: 3-2-2008 21:03
作者: yuenyuen1226    時間: 5-2-2008 21:19
原帖由 於 3-2-2008 15:16 發表
有無用路由器..有無試過拔掉電話再試

無用router,但係寬頻電話有舊類似
試過拔掉電話,都唔得
作者: 二年五組    時間: 12-2-2008 16:24
吾該..請問有冇人可以幫下我..!?
我吾明點解我裝左aoc之後 但去樂古搵ip入人場入吾到@@
有一日..我fd話想返aoc啦..佢叫我sd個安裝程式比佢..我sd左啦 佢玩到喎 又入到人場==
我自己又裝返啦 但吾明點解我入吾到人場= =
ip肯定冇錯= =aoc我重裝左十幾次 防火牆關左 封鎖果d 我又禁左解除
我吾明白囉 我fd個aoc都係我sd比佢既 但佢入到人場 我入吾到= =
有冇人可幫個忙?
作者: kingwalai147258    時間: 18-2-2008 19:11
我想問下我有咩問題 我係aoc入面 打呢數字..eg.14 1 2 4 呢d會冇聲的..我想問下咩事
作者: thomas94    時間: 9-3-2008 18:39
點解成日都彈game....有時打打下彈...有時等緊人入都彈...點解會咁...
好慘架....打打下無啦啦彈左....又比人似為係29....
作者: 狂風沙    時間: 16-3-2008 15:29
本人的顯示卡是ATI Radeon HD 2400 PRO不知為何玩不到AOE~請問有解決方法嗎?
作者: 銀∼乂    時間: 24-3-2008 19:35
我唔知係唔係IP ge問題定火場ge問題
我到人個room又可以玩到 但係我一開場又沒人
我等左好久都係沒人 個ip係nakuz個到ge
plx help me 我都唔知係唔係ip問題
火場都山左咩都山左- -[[bao_29]]
作者: Luke1988    時間: 29-3-2008 18:53
本人未裝Windows XP o個 d update之前都仲玩到連線遊戲,

但係裝完之後,一去到輸入IP o個度,打IP按enter,就彈game,

有冇高人可以幫幫本人?
作者: 肥狗    時間: 17-4-2008 21:01
我用左router就玩唔到aoc....
我set左aoc port....dmz都set左....本人用dlink router
但入人地個room 1on1就玩到....
一多人...就停左係"等待中"同"就緒"果度....
開room果個就係就緒.....其他人係等待中....
我想問點樣可以解決到
作者: 冷冷清清    時間: 30-4-2008 00:56
我想問問我用router set左個tcp udp 但係點緊入個時會一直loading 入唔到 我係咪set錯左野
救一救pls
作者: andsyze33222    時間: 1-5-2008 08:03
我都係唔明
同冇左密碼咁點
作者: andsyze33222    時間: 1-5-2008 08:03
點算好呀-0-0-0-0-0-
作者: creed    時間: 1-5-2008 08:59
用左router係唔係一定玩唔到家啦...
作者: creed    時間: 1-5-2008 09:27
唔知道自己router id 同 pw 說明書右唔見左咁都算...
打左自己個虛擬 IP之後無法顯示網頁....

作者: abc121212    時間: 2-5-2008 12:36
點解我開唔到房= =
作者: tszkin567    時間: 8-5-2008 13:21
點解我連唔到既[[bao_29]]
作者: joeso12000    時間: 10-5-2008 14:13
THX~多謝大大
作者: ying826    時間: 10-5-2008 23:33
我打左ip都連唔到線...玩唔到
作者: ying826    時間: 10-5-2008 23:34
仲有開場人地都入唔到我個場....我用router
作者: elsonqoo    時間: 10-5-2008 23:56
唔該晒你啊!!!!!!!!!!!
作者: ch3jacky1993    時間: 11-5-2008 13:55
打假ip都出唔到野(ie)
作者: jmps213    時間: 11-5-2008 14:04
樂點樂點少於2  - -.
作者: siuping321    時間: 11-5-2008 17:20
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
作者: siuping321    時間: 11-5-2008 17:21
218.102.186.165
作者: goalltools    時間: 12-5-2008 01:15
從來都同人連唔到線,都唔知邊度有問題......
作者: vilhho    時間: 16-5-2008 13:45
thx
多謝分享
作者: terry063b    時間: 17-5-2008 23:52
正呀,多謝曬,
作者: terry063b    時間: 17-5-2008 23:53
我好似用唔到咁既,唔知係唔知有問題~
作者: adrian624    時間: 18-5-2008 21:09
thx a lot~~~
作者: adrian624    時間: 18-5-2008 21:14
thx a lot~~~
作者: 黯然消魂仔    時間: 19-5-2008 17:27
多謝大大!!我都想知點至得!!
作者: grandv34082    時間: 19-5-2008 19:55
我唔夠錢  我想睇
作者: grandv34082    時間: 19-5-2008 19:56
都唔得,我關左防火都唔得,顯示果到打左ip一樣冇野出,我入場又唔得,開場狂等未有一次有人入我場,都唔知依隻game係咪真係連到線,好似自己同自己玩,連線跟本唔知係咪真- -
作者: grandv34082    時間: 19-5-2008 19:56
我好似用唔到咁既,唔知係唔知有問題~
作者: 等待”機會    時間: 20-5-2008 11:55
我完全搵唔到 DMZ 係邊囉...講下位置大約係邊都得掛
作者: 等待”機會    時間: 21-5-2008 08:55
MC 可唔可以ADD我MSN教我
作者: Tomatochan    時間: 21-5-2008 20:10
我試過幾次熄防火 重裝都唔得....
會唔會係用router問題
作者: liup1981    時間: 21-5-2008 22:11
[[bao_32]] [[bao_32]]
作者: liup1981    時間: 21-5-2008 22:11
[[bao_36]]
作者: 龍魂丸00    時間: 21-5-2008 23:01
如果我一按個AOC個話面全黑係咩問題?

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615ent2006612www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2