樂古Nakuz

標題: [一齊入黎圍威喂]CS搵唔番4-5年前既個種感覺 [打印本頁]

作者: 牙彭    時間: 4-2-2011 16:29
標題: [一齊入黎圍威喂]CS搵唔番4-5年前既個種感覺

4-5年前玩NON-STEAM
NAKUZ搵IP玩.有捉E因.滑水.跳跳(KZ).血場.雪場.咩野雜圖都可以玩一餐
又同人去玩浩方.DCOO個啲
最記得一開始玩.有個叫HOT DOG既埸主成日開啲過癮場比我地玩
日日開就日日爆.要撞先入到.咩古怪場都有
當然個時係入面識到唔少FD.
之後就入人地團.年少無知.自己又學人開團
收人個邊唔順利.收到啲人又成日唔ON.
同人打MATCH(GOT5)又對鬧用外掛之類.
玩玩下又識用VENT入CHANNL GOT5
玩得耐就比啲人毒左我買STEAM
但係自己玩極都唔勁.人地就拉人玩GOT5
次次GOT5完都好自卑.慢慢自己同FD練血場
終於都可以係GOT5有番啲用.
但係當中已經用左1年幾既時間.由新手變做算係識打下MATCH既人
新年.聖誕節.暑假都係CS入面過既感覺都係另一番風味
不過最熟都只係DUST2.年紀月大.就月多野煩.
要讀書就放棄左CS.真係好唔捨得.宜家都搵唔番佢地.
搵唔到之前個種感覺.NAKUZ平台IP.禁極F5都冇新SERVER彈出黎
已經唔同以前.今日再玩番已經知道CS可能已經唔岩我.
由之前1280x1024既螢幕.而家轉左做1366x768..
拉橫哂個螢幕.完全廢哂.
宜家我都17喇.cs都陪左我好多年.所以有感觸都唔出奇
唔知有冇人同我一樣.同我同期玩CS既人可能會明白我既感受

作者: 牙彭    時間: 4-2-2011 16:31
我仲記得入左一啲團就專拍片.好過癮
不過個時自己機廢.一開fraps就lag...
作者: 洗滌滋    時間: 4-2-2011 16:47
我想搵番3年前打喪屍既感覺
作者: 牙彭    時間: 4-2-2011 16:51
HAHA 三年前個種喪屍好似係成個場黑哂.開夜視.
十幾個CT.一隻喪屍.成唔知幾多萬血個D?
定係有血獸.有異形個隻?
作者: bloodhunt    時間: 4-2-2011 17:50
講得好岩呀@@
作者: 牙彭    時間: 5-2-2011 02:49
希望有多啲知心人一齊入黎分享下啦(:
作者: 光之騎士    時間: 6-2-2011 18:48
都係前幾年嘅cs好玩..
以前玩開XGAMERHK
依加都執咗lu
我一開始玩cs係1.5個陣.已經6,7年前到
玩浩方平台
個hk channel 日日爆...
玩911...揸車場...
依加仲有咩正場??
作者: ZEN-NN    時間: 6-2-2011 20:03
最掛住都係以前打喪屍,幾萬血!十幾廿個CT圍住隻屍係咁射!
而家D喪屍場太高科技了,我都唔係好識玩
作者: 光之騎士    時間: 6-2-2011 20:24
最掛住都係以前打喪屍,幾萬血!十幾廿個CT圍住隻屍係咁射!
而家D喪屍場太高科技了,我都唔係好識玩 ...
ZEN-NN 發表於 6-2-2011 08:03 PM

我記得以前有個ser隻屍紅色勁大隻的...
好正
作者: 指牽    時間: 6-2-2011 22:13
我同樓主同年啊,玩cs的日子差不多,放棄cs的日子也一樣,今天重回cs....不一樣了..個時玩dust2已經好滿足
作者: redblue123    時間: 6-2-2011 23:49
搵人開zm 2.4囉.
我有amxx
作者: 洗滌滋    時間: 7-2-2011 02:57
咁點先搵番4-5年前既個種感覺?{:13_684:}
作者: abc124579    時間: 7-2-2011 12:44
咪又係一個循環關係 , 只係宜家啲小朋友都唔會再玩CS依類低質素GAME

宜家啲大SER越開越少 , 宜家得TiG可以入去玩下..

btw我都玩左7-8年CS , 沉迷都係得1-2年 小學雞時候走去買正版碟三百幾蚊去裝黎玩 , 果時真係好多人玩
作者: ats11749    時間: 9-2-2011 10:32
我都係17
我由小6 開始玩cs 1.5  到中1比班fd捉左去玩1.6的zm 之後上左癮
不過因為中3開 要追番D成績  冇玩
我同意 你地咁講    現家1.6 D好玩的場 真係好小  唔知係自己大左冇咁天真 唔覺得好玩 定現家D場真係唔好玩
不過我最近 比我D 槍game fd 捉左去玩cs:s zm 覺得都ok好玩起馬有一D笑料
作者: MRKM    時間: 9-2-2011 18:34
真係好好玩架CS1.6
作者: Michael_2727    時間: 9-2-2011 18:57

我 18 lu@@
嗯....以前有好多人自已開server......
即使係0 ping ser  or  v4  ser  or lag(>30ping)都係好多人玩.....
可以個時v19並不流行@__@
仲有冇人記得can not display or N.cry 呢D team ?_?
一早冇哂lu
加上CSO 真係吸引了不少1.6玩家即使多cheat+屈錢
以前的Zombie的確好玩d (我覺得)
冇左抄CSO的插件...
得普通槍同普通zombie
用F開燈睇野最多係用o5
map  : zm_dust2  >>> 類似係咁
冇而家咁多种類
屈機 vs 屈機?
同埋而家only大ser
完全搵唔到自家ser
加上玩的人又少左....
= 愈黎愈小人....
作者: 牙彭    時間: 11-2-2011 23:28
唉.日新月異 低質素GAME真係冇市場
作者: 劇情-KiTKiT    時間: 12-2-2011 03:26
呢個acc為cs而開
作者: 牙彭    時間: 12-2-2011 19:12
呢個acc為cs而開
劇情-KiTKiT 發表於 12-2-2011 03:26

同您一樣.HAHA
作者: lyle123    時間: 12-2-2011 21:06
玩CSO算啦~
作者: Viscount    時間: 13-2-2011 00:28
以前玩cs定cz都好 一定係k住有講有笑  e家打match 先至會咁
以前就算係街場 大家都會識報下位之類 e家入tig果d ser n年先見到1,2個會報位
好懷念打dust2 d人大叫a door大量呀!!!!!!!!!! mid awp咁~
作者: 小恨恨    時間: 16-2-2011 10:53
以前玩zombie
玩school2地圖
2X個CT 無限彈射 幾隻 幾十萬血既ZM
個個開咪有講有笑 E加 SAD
作者: Pink-    時間: 17-2-2011 02:06
你指hot dog 係咪z字頭果班?
作者: 31d659v    時間: 17-2-2011 12:47
Cs陪伴左我7年
依加既Server點及以前  以前好玩好多
作者: redblue123    時間: 17-2-2011 17:29
如果你地有返之前果d amxx果d
我可以開理玩
作者: WOWO~    時間: 17-2-2011 20:48
我e家都15啦...cs愈黎愈少人玩...本身我地成班fd20幾個一齊玩得番兩個玩
真係好心懷念以前ge cs,真係有講有笑冇悶場
作者: benny1    時間: 18-2-2011 23:18

E+ 16 歲 中三,
我記得小4.定5知小5五開始玩 到 中1.2 就少玩左
當時玩dust2 infXXX  ass  zombie ,真係好hi

e+ 玩bfbc2

e 個 nakuz acc 都係為cs開
作者: kalob    時間: 25-2-2011 18:16
留番係cs1.6既人先可以話係真正既gun player...
e+ d人淨係識追畫質
但係感覺先係一隻完美既game
作者: ckltkwss0508    時間: 27-2-2011 17:08
4年前開始好多大型ser都冇再開(我覺得)
作者: ♥Sh1u:)    時間: 28-2-2011 09:39
haha.我都系勁細個都玩cs.
個陣.凌晨就最正:p
玩得最放最開心幾癲
咩場都可以玩一餐;^_^
不過又系無時間玩所以無玩lu`
而家玩返.都覺得吾同晒`!
作者: goodj111    時間: 28-2-2011 15:05

家陣真係好難搵到ser,樂古絕大多數po上嚟既都係假ser,根本都冇呢個ser
啲正ser全部山晒
我記得以前有個ser叫黑鷹24小時伺服器,有晒黑鷹24小時嗰啲槍,又多人玩,超正!:lol
仲有個香港生化危機伺服器,ZM ser,啲圖好得意,都好多人玩。
而家就算有好ser都好難再重拾返以前嗰種熱鬧既感覺,因為冇以前咁多人
我有個表哥以前有玩CS,就係佢介紹CS俾我
而家佢都已經冇玩,轉咗去玩Call Of Duty同Medal Of Honor
而家CS已經係香港已經衰退緊,甚至之後會俾人遺忘,除非,Valve出CS 2.0:lol
作者: reonsee    時間: 28-2-2011 17:30
我以前玩ge第一個ser係叫
香港cs領域
跟住有d fd又開始玩cs
跟住成日一齊入
香港kzbbs個ser玩
個時係我玩得最開心
好多好玩ge ser我都仲記得

好似
奧門狗房(香港奧門狗房?)
kzbbs
香港cs領域
昋港雞棚
香港狼群

仲有好多好多

而加都無左一大埋TT
好想再好似以前咁玩cs玩得咁開心
作者: SuPeR|HunTeR    時間: 3-3-2011 21:18
幾年前玩cs...都只係見到d2場,個個有人既d2場都係差唔多爆人,個時玩就係玩T_G,玩到已經好開心...
一開始,殺唔到幾個人,跟著下定決心練好槍法,最後終於都可以有一場係做左Champion(殺得最多個個)
個時超開心lor。個時細個,仲唔知網上有得搵IP黎玩,玩親都係大ser.一味只係識禁網際網落狂search..
個時一開外網,見到既全部都係大ser黎既,細ser真係小之有小。個時見到有個場玩緊d2,就即刻走入去
入到都已經好開心..多數都係爆人...直至某一日,先知道CS有得+IP同埋可以自己開ser,先開始自己整ser玩
+IP個度岩岩先知,個時一+到T_G落個list到,都不知幾開心...可以唔駛係網際網落到狂禁search搵番個ser
唉,仲之以前,真係好開心,充滿晒童真,依家愈黎愈大個,加上game又愈黎愈多,就好似玩咩都唔滿足咁
作者: hok5846    時間: 5-3-2011 17:22
之前開咩場都有人入既
依家你開ser玩911,9413個D場,人地會話你膠 / on9 ser
依家仲流行原創插件,喪屍場完全冇人玩
作者: 洗滌滋    時間: 5-3-2011 17:28
呢d咪叫潮流
作者: 皋月    時間: 6-3-2011 13:19
我都應該同樓主差唔多時期...
果時玩cs..真係好好玩...
自從我之前係cs入面個團解左之後我就再無玩cs lu..."
作者: 牙彭    時間: 11-3-2011 15:51
大多玩家都經歷過(:
作者: Boring.KK    時間: 13-3-2011 20:16
求朋友一齊match/mix
作者: 頭射者    時間: 15-3-2011 10:25

本身玩CS個時原於屎忽痕...DL左個NS黎玩...
玩玩下有覺得幾好玩...
個時D2場極受歡迎~  D 場主一開場;D
10分內已經10幾20人...我好記得個陣玩SY , SKYAGAIN SER <<<
我一入去就叫人收我入團
一入就收左( 當時我本極NUB)
個陣時Non-steam 已經令我好滿足...
因為成大班人玩同一個SER...加上當時外掛並唔係咁多,,,
而家外掛經常係SER出現(加速自描, 3D, WALLHACK...)
就算SER有ADMIN...D CHEATER係流動IP真係冇佢乎...
其實真係令CS 1.6 由盛變衰既係外掛...
加上其他GAME又岩岩出...冇個隻外掛
D人咪玩LOL...冇外掛既GAME始終係受歡迎...
雖然哩家玩CS都係在VENT入面既朋友玩
但已經搵唔到以前PUB SER 大家唔識都一齊玩既FEEL~
而且各有各忙..大家都為自己前途而努力...要付出先會有收穫..
可能好多人放棄左CS...但CS始終係陪伴我成長...
作者: gh237ert7    時間: 15-3-2011 20:07
同感,現在的CS真是不知why冇了我以前經常玩CS1.6時的感覺,總是覺得欠了D野
又其是以前玩dust2或dust就已經可以很滿足的感覺
作者: 98707934    時間: 16-3-2011 21:13
我覺得可能係而家D玩家既質素愈黎愈差
好多人都冇乜品
見人殺唔到對方就爛晒口咁 唔似以前係真係好似同一隊人真係會好有team feel
而家個個都搏拎frag數最高果個
再加上外掛盛行
令好多玩家都放棄cs
我自己都玩左幾年
但係已經發現有heart既玩家真係唔係好多...
作者: kaho213    時間: 19-3-2011 14:42
未玩steam 未識打match之前係好玩
玩下d插件場 叫人比我做admin 入下d 插件團咁
跟住 我買左steam 開始識去打got5 同 mix
我覺得cs好黑暗醜惡....打贏左 就比人話cheat 唱通街 成日無啦啦比人話"果班外掛仔"咁樣
但係 其實我都唔識佢地 打輸左 就比人串 noob 又唱通街 "果班noob頭呀ma 廢既"
唉.....我e+已經無玩cs了..
作者: pkc2323    時間: 20-3-2011 14:16
我記得幾年前有個HKisolate既場,我個時日日都去玩911,9413,ka_train,as_crazytank等等有趣map,
個時仲有打異形,個個M249打成萬血既異形,D人好有teamwork,個個有講有笑...
後來個ser無左後,D有趣ser愈來愈少...E+得番好少ser,CS漸漸色微
作者: fung5678    時間: 22-3-2011 16:20
恩...好懷念...
作者: oleabc123    時間: 30-3-2011 23:19
有冇人記得有繩索個d場
仲有d魔獸  
我記得最好玩就係有個係hero模式
作者: 沙皮狗    時間: 31-3-2011 20:17
好認同...
作者: oscartsecn    時間: 31-3-2011 20:53
以前樂古CS版好多人嫁
不過面家D人去晒CSO,
有D又打信長唔打CS LU
果時打CS我真係好開心嫁
果時仲玩埋D ON_野
又入左好多團,識左好多FD
ANYWAY CS係我的童年回憶
作者: cwsshing    時間: 1-4-2011 19:34
不如你地講哂你地自已之前個cs名出泥睇下識唔識.0.
<-之前太ORZ唔放得個名出泥:lol
作者: 走到最後    時間: 1-4-2011 20:28
以前玩1.5最正
作者: tony2817    時間: 2-4-2011 14:16
宜家D人,好多舊玩家都唔會點玩PUB,只係打MATCH之類,搞到pub既質數下降...
宜家PUB入面,有好多唔係PRO但係就特別多野講既,好似成個大佬咁
仲有一D 被人殺左就話外掛,你唔好釆既時候,真係會俾人BAN左
仲有宜家有好多SER都無左,以前既FEEL冇左,宜家仲有好多娛樂既SER,不知所謂
作者: 打機傻仔    時間: 3-4-2011 00:16
本人16歲,十分同意樓主講既野,依家D小朋友,去晒玩ONLINE GAME CSO先係佢地大本營
真係!@#%#&#@%^@$%*$&^(*$!$%!$#%@
作者: 死卜街仔    時間: 5-4-2011 19:24
我想找回与高手血战的时刻
作者: SH-MOD    時間: 5-4-2011 20:07
還記得之前一開伺服器一會就差不多滿人,

現在開了一日都只是十多人
作者: 991046    時間: 7-4-2011 13:23
以前浩方d fd我都搵唔番lu..
作者: 走到最後    時間: 10-4-2011 22:23
一齊玩1.5啦
作者: a44a99    時間: 10-4-2011 22:34
我開番2008果隻c啦,but有時會彈game
作者: 走到最後    時間: 12-4-2011 07:43
E家個個去玩新GAME,
覺得CS畫質差..
連我都去左CSS
作者: 00888    時間: 1-5-2011 11:20
我同樓主都差唔多 有咩圖/插件都down 黎玩下果時真係太好玩但係甘時唔同往日咩都唔同哂
作者: 菲力`    時間: 2-5-2011 00:58
愈玩愈無趣味
作者: wong1234ng    時間: 7-6-2011 23:56
回復 1# 牙彭

我第1次玩CS係11歲(大約9年前)
佢比我既feel係令我好瘋狂,好癲,簡直係不能自拔,完全著晒迷,上晒癮既感覺-0-
尢其個種狂殺人,狂踩人場既感覺真係好爽
不過4年前我都正式退出CS lu
作者: haroldchim    時間: 11-6-2011 17:31
以前玩CS真係勁好玩..
而家得反10隻手指都數得曬
仲記後以前自己整場,做場主(開左吾耐)
雖然得200個人入個黎自己整的ser..但係都好滿足..
D人求你俾佢做admin,但..我吾識整俾人做admin= =''''
做場主個時,自己變做高達(好型)
e家自己開ser,po ip,一個人都冇

最好玩都係有個神人自家製的ser..
最鏡意玩-神人的ser:2XCT打一隻T(ZM)幾廿萬玩
T仲有得ctrl+space 長跳
仲有好多插件玩

最懷念都念係神人ser到
個時廿幾個人係學校場玩2xCT打1喪師
場主做喪師同2xCT..係學校空地到玩紅綠燈(超超超笑死)
邉個一動就被場主用繩整死..
場主仲會話你振腳,跟住整死你,笑...
個個都按住k你一言我一語.超開心

衣家邊搵到呢Dser...唉....
作者: haroldchim    時間: 11-6-2011 17:31
以前玩CS真係勁好玩..
而家得反10隻手指都數得曬
仲記後以前自己整場,做場主(開左吾耐)
雖然得200個人入個黎自己整的ser..但係都好滿足..
D人求你俾佢做admin,但..我吾識整俾人做admin= =''''
做場主個時,自己變做高達(好型)
e家自己開ser,po ip,一個人都冇

最好玩都係有個神人自家製的ser..
最鏡意玩-神人的ser:2XCT打一隻T(ZM)幾廿萬玩
T仲有得ctrl+space 長跳
仲有好多插件玩

最懷念都念係神人ser到
個時廿幾個人係學校場玩2xCT打1喪師
場主做喪師同2xCT..係學校空地到玩紅綠燈(超超超笑死)
邉個一動就被場主用繩整死..
場主仲會話你振腳,跟住整死你,笑...
個個都按住k你一言我一語.超開心

衣家邊搵到呢Dser...唉....

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615ent2006612www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2