打印 上一主題 下一主題
收起左側

Death Note 真人版Movie前後編 [[專用討論區]]

原帖由 於 2006-11-12 13:51 發表
1.其實我想知道月希望佢老豆拎咩比佢???
死亡筆記???已被燒左既雷姆筆記, 或自己埋左既筆記???

係死亡筆記~佢係想拎雷姆比海砂果本

2.L AND COP  點樣可以換到MISA個筆記??? 由MISA 希望換眼到訓落張床寫人名之間果段時間?????

時間上就係na~~姐係~~海砂拎番本野第二日

3.即使困住月AND MISA , 就算佢地冇放棄筆記, 死神都可以殺人.....
咁其實死左人都唔可以證明到被困既月AND MISA係 KIRA, 2KIRA GA BOR......

第一~~果陣佢地唔知有死神
第二~死神冇咁得閒為左果兩個人去殺人的-v-"
回復 支持 反對

我想知L個真名係咩??
回復 支持 反對

成套野做完都唔識L 真係名係咩 除非識睇日文字-v-
回復 支持 反對

星期6果日睇左.好好睇呀..
回復 支持 反對

原帖由 snow2430 於 2006-11-12 23:29 發表
成套野做完都唔識L 真係名係咩 除非識睇日文字-v-

L個真名連1-12漫畫都冇講喎@@
係第13集有講
回復 支持 反對

原帖由 icesnowe 於 2006-11-12 19:28 發表

係死亡筆記~佢係想拎雷姆比海砂果本

時間上就係na~~姐係~~海砂拎番本野第二日

第一~~果陣佢地唔知有死神
第二~死神冇咁得閒為左果兩個人去殺人的-v-"

月唔係見住雷姆死同時本筆記燒左既咩?
我真係不明..........

第三點我一早都知既........係冇問題講得通,但唔知點講....
cop 搞咁多野監視月and misa.....其實佢地一場空..
就算唔係聰明既人有可能可以叫到死神殺人,咁都唔會比人捉............
月又做咁大既行動去保護自己好似有d.................

第二點又係有可能做到, 只是有點覺得交代不足
一日之間要拎到misa 本野咁難, 即使有可能也應講下如何~佢地話換到就換到, 唔講原因咪說服力不夠la....
( 當然不是在換眼至寫野時文代la, 否則冇左局中局la.........在尾交代咁多野但y 唔交代以上一點呢?)

其實整體黎講, 除左第一點之外.............所有都講得通既, 只不個人覺得有點阻礙咁<-----個人意見
唯有要說服自己,就會覺得極正..............

回復 支持 反對

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
佐佐木太原 -5 無意義回覆

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 精靈 於 2006-11-7 23:31 發表
我自己創的死亡筆記板

看完電影板之後,我有小小哭笑不得

係他地調查的時候

特然有個人係綱上揚說自己找到L 係一日內一定去到果到
第二日,果然有一位不明來歷的人真係來左
經過一輪查證,他係一位智 ...

首先你要考慮佢地既性格
同埋以當時既情況
月可以死而復生既話
佢一定比人拉

又或者比松田射多次
跟住又復活
跟住松田又射佢
跟住又復活
跟住月就話:「你比我死啦~~~」XD
回復 支持 反對

原帖由 於 2006-11-13 19:08 發表

月唔係見住雷姆死同時本筆記燒左既咩?
我真係不明..........

第三點我一早都知既........係冇問題講得通,但唔知點講....
cop 搞咁多野監視月and misa.....其實佢地一場空..
就算唔係聰明既人有可能可以 ...

燒左果本係雷姆果本
而雷姆比海砂果本係第個死的的=v=""
回復 支持 反對

有無人知道個bb死神叫咩名呀~~唔係流克,also唔係雷姆~~~佢好Q呀~~~
回復 支持 反對