打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改]火槍帝國戰!1.5更新已出

對電腦 講真我會減弱玩家既能力同埋會加強電腦既能力
回復 支持 反對

講真..對電腦既話趣味會小左好多.
你諗下..電腦只係企係到射你..咁樣好難有野玩
加強電腦能力亦會進一步減低趣味性..
打一樣咁打..只係時間長左..咁樣唔會受歡迎

我覺得可以好似dota同真三咁..1-3p打4-6p
電腦0會有火槍兵互打..玩家就出去殺人升
回復 支持 反對

依個如果整3v3我諗觸發會多3倍
咁樣就要選角了 同埋咁樣好難平衡得到
今次我既方案係『電腦+玩家(team1)既實力』=8p(電腦)
而8p無論兵力 每次提升後既能力 同埋防守力 儲備能力 都比我們強
同埋為左限制掛機 我會加入子彈依樣野 如果冇哂子彈都吾買就會輸
同埋狙擊手買彈 每次買20粒 重機每次買100粒 咁先可以做到對比
同埋平衡番個game既屈機性
仲有係地圖最右方個到 會有得打戰船 每人都有架火炮戰船 如果你主要升陸軍 咁海軍就輸
所以要2面睇住又談何容易??
同埋我諗隻game最大既滿足就莫過於得到最終武器同埋升到將級
相信上到上將 攻擊力同埋血量足以用『技術性』黎打羸火炮塔
仲有如果對戰 6p會屈哂 支炮 秒殺的說 會好屈其他玩家
射距又屈 係人地打緊兵仔個陣無啦啦射個炮去殺人 玩哂
回復 支持 反對

又到了我這軍事專家說說話了

如果不改正的話,會被軍事佬串的= =
我給你改了。

AKS-74U 階級:中尉 at+37(衝鋒槍)
M60 階級:中尉 at+30(輕機槍)<---叫做輕機槍的原因很長,我不說了。不過因為我不明白你原本的意思,所以一枝M60好了。
MP5    階級:中尉 at+27(衝鋒槍)SMG(其實MP5有好多種,為了新意的話,可以讓玩家自由換。)
M24  階級:少尉 at+88(狙擊步槍)SR(因為我冇聽過呢枝槍,所以用M24)
M72   階級:少尉 at+140(火箭筒)
校官
F2000  階級:中校 at+40(步槍)AR
CIS Ultimax100 階級:中校 at+41(輕機槍)MG
P90  階級:中校 at+35(衝鋒槍)SMG
SVD  階級:少校 at+132(狙擊步槍)SR(都冇呢枝野= =,一枝俄狙好了)

龍式火箭   階級:上校 at+220(其他類)
淮將
Vector CR21  階級:上將 at+45(步槍)AR
CETME Ameli  階級:中將 at+55(輕機槍)MG
MP7    階級:中將 at+40(衝鋒槍)SMG (其實是MP5的兄弟)
L96A2   階級:少將 at+210(狙擊步槍)SR
拖式飛彈   階級:淮將 at+300(其他類)

千萬不要信HEAT!全是錯的,要問可以問我或其他專家= =   

回復 支持 反對

原帖由 Yin 於 23-2-2008 21:08 發表
依個如果整3v3我諗觸發會多3倍
咁樣就要選角了 同埋咁樣好難平衡得到
今次我既方案係『電腦+玩家(team1)既實力』=8p(電腦)
而8p無論兵力 每次提升後既能力 同埋防守力 儲備能力 都比我們強
同埋為左限制掛機 ...

原來係咁..聽落真係唔錯
但係一無子彈就輸會唔會太易死..
不如教無子彈就強制買子彈..
回復 支持 反對

說起來…

我之前有一個自己整的二戰ge2(對。就是出了小小的2戰劇)

我用幾分鐘,做了一個東西…

已記錄遊戲 - 23-Feb-2008 22`13`49.mgx

170.09 KB, 下載次數: 20

回復 支持 反對

其實槍名我不太執著
加上我既槍兵 都係根據真實槍型號再加以改改
你可以自己查查
我怕佢冇錢都強制買子彈會好似玩bug咁-.-"""""
我試下整埋test下0資源方法試試
回復 支持 反對

可以設貨款
不過比較複雜
不過咁樣會好好多..借左過左限期仲未還哂先輸啦
回復 支持 反對

咁如果吾還錢7p咪慘!!?(冷gag)
我諗緊起整吾整提示好....
同埋5p係吾駛買彈的說
因為5p係精銳突變小隊 身上裝有好多子彈
而且5p係有5隻兵做護身 幾有用
5p起初應該升得最快 搵5隻小槍兵出去升 都ok快
但係 我諗升左軍備就要隻主同小兵出去升 因為小兵冇得加攻的 只有隻主可以
隻主我諗佢用步槍好 同埋我想整吾同角色有吾同技!
要錢架-.-
狙擊手:10秒內每下攻擊都能擊中敵軍頭部
步槍手:3秒內攻擊急速上升 打塔時好用 一槍打塔2500血 打兵秒殺
衝鋒者:10秒內強化300攻 血量每秒+20血
重機手:永久強化攻擊30攻
精銳小隊:隊長+20攻 小兵+5攻
火炮: 突擊 對方軍營損傷300血 戰場上的塔損傷100血 自身攻擊上升10
回復 支持 反對

睇左咁多帖之後覺得超正,支持支持! 努力呀樓主

評分

參與人數 1樂點 -2 收起 理由
nomygf -2 無意義內容

查看全部評分

回復 支持 反對